Aile Katılım Çalışması

• Ailenizdeki yaşlıların çocukluk anılarını paylaşacakları bir fırsat yaratın. Birkaç nesil bir arada çekilmiş aile resimleriniz var ise anaokuluna gönderin. Böyle bir resminiz olmayabilir ama mümkünse mutlaka böyle bir aile resmi çektirin.
  • Çocuğunuza onu ne kadar güzel bulduğunuzu sık sık söyleyin. Bu olumlu benlik algısını güçlendirmekte etkinli olacaktır.
  • Arada sırada size ya da babasına ait giysileri giyip, takıları takmasına izin verin. Kişiliği gelişirken sizin gibi olmak hayallerini paylaştığınız için mutlu olacaktır. Resmini çekme fırsatınız olursa bu resmi daha sonra görmek çocuğunuzun hoşuna gidecektir.
  • Çocuğunuzun en çok neyi merak ettiğini sorun ve sizde çocuğunuza merak ettiğiniz şeyleri söyleyin. Birlikte meraklarınızın cevaplarını bulmaya çalışın.
  • Tanıdığınız birini ziyarete giderken çocuğunuzun yolu tarif etmesini isteyin. “Ne tarafa döneceğim? Nereden gideceğim? Vb.” Bu dikkatini yoğunlaştırmasında yön kavramını geliştirmesinde etkili bir oyundur. Ayrıca kendi yeterliliğini hissetmesi açısından da önemlidir.
  • Buzdolabında herhangi bir yiyecek çürüdüyse, küflendiyse bunu atmadan önce mutlaka çocuğunuza gösterin ve bu sonuç hakkında konuşun, neden böyle olmuş olabileceğini sorun.

www.acelyaanaokulu.k12.tr 2008© - Yönetim Paneli

Ziyaretçi : 1173178 Sayfa Gösterimi : 1740217 Online : 2